ارده محلات از بهترین و با کیفیت ترین نمونه های تولیدی این محصول در ایران بوده و نرخ قیمت آن نیز در مقایسه با دیگر محصولات بسیار به صرفه و اقتصادی است.
محلات از شهرهای مهم استان مرکزی می باشد و واحد های تولید و فرآوری دانه روغنی کنجد در این شهر بسیار زیاد و فراوان است لذا محصولات کنجدی ارزشمندی چون ارده و حلوا ارده در محلات به وفور تولید شده و در اغلب فروشگاه های مواد غذایی در این شهر به صورت گسترده توزیع می شود.
از مواد تشکیل دهنده حلوا ارده می توان به تخم مرغ، هل، ارده و کنجد و … اشاره کرد. در طرز تهیه ارده به ویژه انواع شکری آن علاوه بر شکر از انواع شیره هم چون شیره خرما یا شیره انگور یا هم چنین عسل می توان استفاده کرد.
با توجه به مزایا و فواید حلوا ارده به ویژه خواص مربوط به کنجد استفاده شده در آن که می توان کاهش کلسترول خون و افزایش آهن بدن را از این خواص شمرد، این خوراکی لذیذ طرفداران ویژه خود را در سراسر کشور دارد. با این اوصاف هرکسی که در زمره طرفداران حلوا ارده باشد بی شک در صدد خرید آن نیز بر می آید. اما در بررسی کلی می توان اذعان داشت شیرینی فروشی ها و قنادی ها از خریداران عمده حلوا ارده و از توزیع کنندگان اصلی آن در سطح شهر می باشند. خریداران عمده حلوا ارده، این محصول را به صورت فله ای یا بسته بندی شده در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.
کیفیت و مرغوبیت حلوا ارده نیز در تعیین قیمت آن موثر است. سه عامل طعم، رنگ و میزان غلظت حلوا ارده در تشخیص نمونه مرغوب از نمونه نامرغوب آن معیار قرار داده می شود.
طعم حلوای اصل باید شیرین و دلچسب باشد و رنگ آن سفید تا شیری است. ارده مرغوب نیز باید رقیق باشد.